Monique Harteveld

Wie is de dirigente van Kindertheaterkoor de Zeesterren? Monique Harteveld is de dirigente van het koor. Zij is op 17 juni 1973 geboren in Scheveningen, is getrouwd met Jan Rooymans en heeft een zoon Fitz. Ze zong in het ‘Hervormd kinderkoor’ in Scheveningen en speelde blokfluit. Ze was fan van Berdien Stenberg en wilde dus ook graag dwarsfluit leren spelen. Ze mocht het gaan proberen bij de show- en drumfanfare METRO en daar leerde zij dwarsfluit spelen. Het was niet helemaal wat zij wilde, het marcheren en het uniform vond zij niet zo leuk, maar muziek maken met elkaar vond zij geweldig. Het was ook gezellig, want ze ontmoette er Monika. Later schreef Monique het nummer ‘De Fanfare’, een van de hits van het Zeesterrenkoor.

Al snel ging Monique naar de muziekschool en kreeg klassiek dwarsfluitles. Dat ging goed en zij vond het zo leuk dat zij besloot dat zij naar het conservatorium wilde. Na de HAVO ging zij de opleiding Schoolmuziek op het Rotterdams Conservatorium volgen. Haar hoofdvakleraar was Jan van der Steen die te horen is op de cd ‘Ga je mee naar de zee’. In het eerste jaar van haar opleiding studeerde zij al met groepen kinderen liedjes in en dirigeerde zij kinderkoren. Ook begon zij met het schrijven van kinderliedjes, wat zij helemaal super vond. Ze is er dan ook niet meer mee gestopt, het zijn er inmiddels zo’n vierhonderd! Na haar studie dirigeerde Monique door het land verschillende kinderkoren. Ook gaf zij zangles op verschillende theaterscholen, waaronder Jeugdtheater Hofplein. Tegen het eind van haar studie leerde zij Jan kennen, die de muziek van Monique bewerkt. Later trouwde zij met Jan. Naast haar opleiding schoolmuziek volgde Monique een acteeropleiding en deed ze de opleiding theatermuziek op het Koninklijk conservatorium.

Een groot koor van Monique was “Kindertheaterkoor Reuzeleuk” in Schiedam. Het werd een groot succes, in dat koor zong Sabine fanatiek mee. Tien jaar geleden vond Monique het tijd om wat dichter bij huis te gaan zingen met kinderen en dus maakte zij samen met Monika het plan om een kinderkoor in Scheveningen op te richten. Tijdens de eerste repetitie waren er drie kinderen, onder wie Katja, en al snel kwam Sanya erbij, terwijl Sabine mee ging helpen bij de organisatie. Sindsdien is het koor enorm gegroeid en gaat het hartstikke goed.