De Repetities

Waar en wanneer repeteren de Zeesterren? Het koor repeteert op maandag.  De repetities vinden plaats in het YMCA gebouw, Keizerstraat 58 in Scheveningen.

Hoe ziet een repetitie eruit? Natuurlijk zitten de Zeesterren niet stil tijdens het zingen, er wordt ook bewogen, gedanst en geacteerd! Alle stemmen willen zich graag laten horen en daarom is er de kans om solo te zingen tijdens de repetities en soms ook tijdens optredens. Er wordt tijdens de repetities gewerkt aan stemvorming (adem, resonans, articulatie en toonhoogte) en dat allemaal aan de hand van de vrolijke liedjes die door Monique zelf zijn geschreven. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Op onze filmpjes pagina kan je een aantal filmpjes van een repetitie zien!

Een maandagavond…. Eindelijk is het weer maandagavond! In het YMCA gebouw in Scheveningen wordt de deur opengeduwd. Een voor een komen de kinderen van koor met hun papa’s en mama’s binnengewandeld. De muziek komt hen vrolijk tegemoet en de stoelen staan al klaar. Een moeder komt een ‘Ga je mee naar de zee?’-CD kopen en vandaag komt er een nieuw meisje kijken; Emma.

Monique begint de repetitie. Iedereen zoekt z’n plekje op en de lijst met namen wordt afgegaan. Na tien minuutjes bijpraten, gaat Monique achter de piano zitten en is het tijd om te zingen! Eerst beginnen ze met het ‘Het beweeglied’. Ook oefenen ze om hun buik te laten stuiteren. “Doe maar net alsof je buik een grote ballon is”, legt Monique uit. Emma doet gewoon gezellig mee en haar vader zit achteraan te kijken hoe het allemaal gaat.

Vorige week had Monique een nieuw liedje geschreven: ‘Het paddenstoelenlied’. Nu herhalen ze het refrein en krijgen de kinderen er nog een stukje bijgeleerd. Ze gaan verder met andere liedjes en daarna zingen de kinderen die willen een stukje alleen. Over een paar weken is er een optreden dus die liedjes moeten goed worden geoefend! De muziekbanden worden gezocht op de Ipod en de kinderen worden in de opstelling neergezet. Een voor een nemen ze de liedjes door. Vandaag krijgen ze er wat dansjes bijgeleerd want dat maakt het wel extra leuk om naar te kijken! Dan is het alweer bijna tijd om naar huis te gaan… Ze zingen nog één verzoeknummer. Het is een liedje dat ze al een tijdje niet meer gezongen hebben: ‘Het lachlied’! De repetitie eindigt dus vrolijk met zang en gelach.

De kinderen van de volgende groep staan al op de gang te wachten. Ze zeggen Monique gedag en wachten totdat ze opgehaald worden. Emma vond het gelukkig ook hartstikke leuk, dus ze komt de volgende keer weer. “Tot volgende week, Monique!”

Heb je na het lezen van dit verhaal ook zoveel zin gekregen om eens te komen kijken en mee te zingen met Kindertheaterkoor de Zeesterren? Kom dan gerust een keertje kijken!